Skip to content
Telefoon: 0594 - 58 00 22
pillen

Wandelgroep Nienoord  is een nieuw initiatief van Huisartsenpraktijk Wolveschans en Huisartsenpraktijk Maring. Deze wandelgroep is voor de diabetes patiënten van beide praktijken die graag meer willen bewegen.

Over Wandelgroep Nienoord

  • voor diabetes patiënten van beide huisartsenpraktijken
  • elke dinsdagochtend van 11.00 – 12.00 uur
  • vertrekpunt: Infocentrum Nienoord
  • er zijn geen kosten aan verbonden
  • lopen onder begeleiding van afwisselend: praktijkverpleegkundigen, fysiotherapeut, diëtist of apothekersassisitent
  • korter lopen dan een uur is ook mogelijk
  • aanmelden is niet nodig

Waarom wandelen ?

Lichaamsbeweging verhoogt het verbruik van glucose door uw spieren en verbetert de gevoeligheid voor insuline. Hoe méér u beweegt en daardoor calorieën verbrandt, hoe gunstiger dat is voor uw gewicht en vetverdeling.

Dagelijkse lichaamsbeweging is goed voor uw conditie, bloeddruk en cholesterol. Regelmatig bewegen versterkt uw botten, versoepelt uw gewrichten en ontspant uw brein.  Samen wandelen is leuk zeker als u behoefte heeft aan een wandelmaatje. Een half uurtje wandelen per dag heeft een ongelooflijk positieve invloed op uw gezondheid.

U komt niet alleen in beweging maar ontmoet ook anderen die net als u meer willen bewegen!

Wandelgroep gestart op 13 september 2016

Na een Groepsvoorlichting Diabetes op maandagavond 12 september j.l. in Dienstencentrum De Schutse in Leek, is direct de dag erna de Wandelgroep Nienoord gestart.

Op dinsdag 13 september zijn ongeveer 15 deelnemers begonnen met wandelen door Nienoord onder begeleiding van de initiatiefnemers: de praktijkverpleegkundigen, diëtisten, apothekers en een fysiotherapeut.  Deze begeleiders zullen elke week, afwisselend meelopen.

Een mooie start met prachtig weer! De Wandelgroep Nienoord is enthousiast begonnen en hoopt op méér deelnemers . . .  We  zien u graag terug op de dinsdagochtenden tussen 11.00 en 12.00 uur.

Wandelgroep Nienoord
Wandelgroep Nienoord
Wandelgroep Nienoord
Back To Top