Skip to content
Telefoon: 0594 - 58 00 22
pillen

Het is binnenkort weer tijd voor de griepprik! Op 7 november kunt u voor de jaarlijkse griepprik naar uw huisarts. U ontvangt hiervoor een persoonlijke uitnodiging op uw huisadres.

GRIEPVACCINATIE 2023

Vanwege de corona-maatregelen zal de griepvaccinatie dit jaar lijken op die in de afgelopen twee jaar. Nu wordt de griepprik maar op 1 middag gegeven.

Deze griepvaccinatie organiseren wij op dinsdagmiddag 7 november voor alle patiënten van beide praktijken, die hiervoor in aanmerking komen.

Voor deze griepvaccinatie marathon wordt u uitgenodigd in de Cazemier-boerderij in Tolbert.

Het tijdstip waarop u daar verwacht wordt staat in de brief die u hierover in week 42 ontvangt.
Wij vragen u nadrukkelijk om alléén op het tijdstip te komen dat in uw brief vermeld staat (een zgn “tijdslot”).
Alleen dan voorkomen we onnodig lang wachten en verkleinen we de kans op evt. besmettingen.

Patiënten in de leeftijdscategorie tussen de 66 en 69 jaar (geboren vanaf 1-1-1954 tot en met 31-12-1957) ontvangen tegelijkertijd óók een uitnodiging voor de pneumokok. Ook deze vaccinatie wordt gegeven in de Cazemier-boerderij op het tijdslot dat in onze uitnodiging vermeld staat.

Zorg dat u de uitnodigingsbrief bij u heeft en probeer zoveel mogelijk de 1,5 meter regel na te leven. Bij klachten corona gerelateerde klachten, belt u met de assistente om een nieuwe afspraak te maken

Tip: de vaccinatie wordt toegediend in uw bovenarm, trek iets aan met korte mouw.

Wij rekenen op uw medewerking!

Risicogroepen

De automatische oproep ontvangt u als u tot één van de onderstaande risicogroepen behoort:

  • iedereen van 60 jaar of ouder
  • mensen met hart- en vaatziekten
  • mensen met suikerziekte
  • nierpatiënten
  • mensen met weinig weerstand alsgevolg van een ziekte of een behandeling (chemotherapie)

Inenten is niet verplicht

De oproep die u ontvangt is op advies van uw huisarts. U bent desondanks niet verplicht om u te laten inenten. Behoort u tot een risicogroep dan ontvangt u de griepprik gratis.

Op eigen verzoek

Behoort u niet tot de bovengenoemde risicogroepen en wilt u wel een griepprik? Neem dan contact op met uw huisarts en vraag om advies. Als u huisarts u adviseert om u wel te laten vaccineren dan bedragen de kosten hiervoor € 17,50 per spuit. De kosten voor het vaccin zelf betaalt u aan de apotheek.

Verschillende soorten griep

Griepbesmettingen komen door het influenza A en B virus. Doordat de virussen continue veranderen kunnen we steeds weer griep krijgen. Voor een nieuwe variant hebben we nog geen antistoffen aangemaakt. Daarom moeten 60-plussers en chronisch zieken jaarlijks een nieuwe griepprik halen.

Toch griep

Mensen kunnen nog steeds de griep krijgen ook nadat ze tegen de griep gevaccineerd zijn. De griepprik verkleint de kans op het krijgen van griep en de verschijnselen zijn minder ernstig. Zo is de kans op een longontsteking beduidend kleiner.

Back To Top