Skip to content
Telefoon: 0594 - 58 00 22
willeke steunebrink

over mij

Mijn naam is Willeke  Steunebrink. Sinds 2007 ben ik werkzaam als  Praktijkverpleegkundige  voor de beide huisartsen Sanders  en  Lenting.  Bijna iedere huisarts heeft een praktijkverpleegkundige/ praktijkondersteuner in dienst. 

In onze praktijk werken inmiddels 4 praktijkverpleegkundigen. Miranda, Marissa en ik, als praktijkverpleegkundigen “somatiek” oftewel wij doen de controles van chronische lichamelijke aandoeningen.  Annet werkt als GGZ verpleegkundige ter ondersteuning van psychische problematiek.

De mensen die bij mij op het spreekuur komen hebben een chronische aandoening, of een verhoogd risico daarop.

Het betreft  hoofdzakelijk mensen met diabetes (“suikerziekte”), hoge bloeddruk en hoge cholesterolwaarden.  Voorheen gingen mensen voor de controles altijd terug naar het ziekenhuis, maar inmiddels is duidelijk dat veel controles ook best  bij de huisarts gedaan kunnen worden.  Het is goedkoper en gemakkelijker voor patiënten.

Om die controles te kunnen doen is de functie  praktijkverpleegkundige in het leven geroepen. Overigens blijft de huisarts eindverantwoordelijk. Indien er iets gewijzigd wordt, wordt de huisarts op de hoogte gesteld.

Afhankelijk van de uitslagen en/ of klachten wordt steeds bekeken wanneer een volgende afspraak gepland moet worden. Dit kan betekenen dat mensen een paar keer per jaar komen, maar soms ook eens per jaar of om het jaar.

Indien klachten dusdanig veranderen dat wij vanuit de huisartsenzorg onvoldoende zorg en ondersteuning kunnen bieden, zullen we u (terug)verwijzen naar het ziekenhuis.

Zelf vind ik dit een hele fijne functie. Het biedt de mogelijkheid om in nauwe  samenwerking  met u als patiënt en de huisarts adviezen te geven. Deze adviezen  worden gebaseerd op  metingen, bloeduitslagen en uiteraard uw vragen of klachten.

Ik denk dat deze werkwijze  laagdrempelig  is. Nu ik dit werk inmiddels jaren doe, merk ik dat de meeste patiënten zich steeds meer op hun gemak zijn gaan voelen en zich niet belemmerd voelen om iets te vragen, of zelf voor te stellen ten aanzien van de behandeling en controles.

Ik hoop dit werk nog jaren met evenveel plezier te doen.

Wie weet tot ziens!

Telefoon: 0594 – 58 00 22

Willeke  Steunebrink is bevoegd om als verpleegkundige werkzaam te zijn; zij staat onder nummer 29056393130 geregistreerd in het BIG register.

Back To Top